maanantai 26. toukokuuta 2014

Valkosuklaa- Daim kakku

Juhlittiin tuossa viikonloppuna synttäreitä ja oli sukulaisia tulossa kaffeelle.
Täytyi sit jotain tarjottavaa tehdä ja päädyin tähän kakkuun.

Näin jälkikäteen ajateltuna, minusta kakku oli liian makeaa.. Mutta hyvin melkein meni koko kakku kaupaksi :D



Pohja:

200 g Domino Vanilja -täytekeksejä murustettuna
75 g margariinia tai voita sulatettuna
2 rkl kahvia

Täyte:

2 1/2 dl vispikermaa
130 g valkosuklaata

250 g maitorahkaa (käytin vaniljan makuista)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1 1/2 Daim -suklaapatukkaa rouhittuna


Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja kahvi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.

Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti