torstai 25. syyskuuta 2014

Kinder- Juustokakku

Facebookis oon monen nähny tekevän tätä kuuluisaa kinder kakkuu, sanomattaki selvää että se olis aika makea kokemus. Törmäsin sitten tämmöiseen kinder-juustokakkuun ja ei tarvinnu kauaa miettiä että teenkö.. No tottakai teen, juustokakut on muutenkin minun juttu :P



20cm-irtopohjavuokaan

1½ pötköä (n.250g) Domino-keksejä (Original)
50g voita

200g maustamatonta tuorejuustoa
3dl + 4rkl vispikermaa
0,75dl sokeria
1 keltuainen
60g Rainbow Delizione 78% suklaata
150g Marabou-valkosuklaata
5½ liivatelehteä
½dl maitoa

1. Vuoraa 20cm-irtopohjavuoka leivinpaperilla; laita leivinpaperi pohjan päälle ennenkuin napsautat vuoan reunan kiinni. Halutessasi leikkaa pitkät leivinpaperisuikaleet myös vuoan reunoille, ne pysyvät hyvin kiinni jos voitelet reunat ensin.

2. Murskaa Domino-keksit ja lisää sulatettu kuuma voi. Sekoita hyvin, kaada täyte vuoan pohjalle ja levitä kevyesti tasaiseksi kerrokseksi. Älä painele tai tiivistä, muuten pohjasta tulee liian kova.

3. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Pilko molemmat suklaat erillisiin pieniin astioihin. Mittaa kummankin suklaan päälle 2rkl kermaa. Lämmitä kulhoja mikrossa 30s kerrallaan kunnes kerma lämpenee ja suklaa alkaa sulaa. Varo ylikuumentamasta.

4. Vaahdota 3dl vispikermaa pehmeäksi vaahdoksi. Laita erilliseen kulhoon tuorejuusto, sokeri ja keltuainen, vatkaa näitä pari minuuttia. Lisää juustoseokseen sulanut valkosuklaa, vatkaa sekaisin. Lisää vaahdotettu kerma, sekoita sähkövatkaimella ja käytä tarvittaessa nuolijaa apuna.

5. Kuumenna mikrossa ½dl maitoa kiehuvan kuumaksi. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kuumaan maitoon. Kaada liivateliemi kakkutäytteeseen samalla sähkövatkaimella sekoittaen.

6. Ota täytteestä noin 2dl erilleen, kaada loput vuokaan keksipohjan päälle ja siirrä heti pakastimeen jähmettymään. Lisää erilleen otettuun täytteeseen sulatettu tumma suklaa ja sekoita tasaiseksi.
Odota että kakku jähmettyy hieman, 10-15min.
(Tässä välissä voit tiskata :D)
ja kaada tummasuklaatäyte kakun päälle. Tasoita lusikalla ja siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

7. Kakku on parempaa vasta seuraavana päivänä, toki saa syödä jo aikaisemmin jos ei malta odotella. ;)


Kahveelle pyytelin veljen ja äitini. No sinne se kakku melkein kokonaan meniki, Kehuja tuli että voi toistekki tehä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti