tiistai 21. lokakuuta 2014

Pikku pitsat

Me Joonan kanssa tuossa tehtiin yksi aamu pikku pitsoja kun sisko oli tarhassa.

ohjeen löysin joltakin sivulta, en vain ollut ylös merkannut sivustoa :/

Taikina:

2,5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa (50g tuorehiivaakin käy aivan hyvin)
2-3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl oreganoa tai pitsamaustetta
0,5 dl kaurahiutaleita
5 dl vehnäjauhoja

Tomaattikastike:

n. 1 1/2 dl tomaattipyrettä
1 dl vettä
4 rkl ketsuppia
suolaa
mustapippuria
oreganoa
valkosipulijauhetta

Lämmitä vesi noin kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva. Lisää öljy, suola, oregano ja kaurahiutaleet.
Lisää jauhoja vähitellen joka kerta sekoittaen. Alusta loput jauhot käsin. Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan noin kaksinkertaiseksi.

Odotellessa kannattaa tehdä tomaattikastike valmiiksi, jotta voit pitsapohjien valmistuessa täyttää ne, laittaa uuniin ja jatkaa taas uusien pohjien tekemistä.

Kauli taikina hyvin jauhotetulla alustalla ja paina siihen esimerkiksi juomalasilla ympyröitä. Poista ylimääräinen taikina ympäriltä ja laita valmiit pohjat pellille. Kauli taikina uudelleen ja paina lasilla ympyröitä lisää. Itse hieman kaulin niitä painettuja.

Tomaattikastikkeen kanssa ei tarvitse olla varovainen, sitä on kyllä riittävästi ja sitä voi laittaa huoletta reippaammin pitsoille. Täytä pitsat oman maun mukaan.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.




Minun omissa oli jauhelihaa, ananasta ja juustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti