perjantai 7. marraskuuta 2014

Taateli-Viikuna kakku

Sain salaiselta leivontaystävältä tarpeet Taateli- Viikuna kakkuun.
Ensimmäistä kertaa semmoista kakkua aloin tekemään ja lopputulos oli aika hyvä



Ohjeessa sanottii että pitää poistaa mahdolliset kivet, no en semmosia löytännyt eikä ollut tietoa että miltä ne näyttää.
Näin jälkikäteen syödes, hampaissa rouskuu. Kenties mahdollisesti ne kivet? :'D

Kakku on hyvää ja helppo toteuttaa, joten voin leipoa sitä toistekkin.

EDIT.

Ohjetta pyydelty tähän ja tässäpä olisi.

200g Taateleita
100g Viikunoita
2dl vicgyä
1.5dl tummaa sokeria (käytin tavallista)
2 kananmunaa
200g kasvisrasvasekoitetta
3.5dl vehnäjauhoi
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1tl kardemummaa

Pilko taatelit & viikunat pienemmiksi. Poista mahdolliset kivet.
Keitä ne soseeksi vichyn ja sokerin kanssa.
Soseuta pehmenneet taatelit & viikunat sauvasekoittimella.
Lisää kuumaan soseeseen rasva ja anna seoksen jäähtyä.
Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten, sekä keskenään sekoitetut kuivataineet.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

Paista 175 / alimmalla tasolla / n. 1h

10 kommenttia:

  1. Makoisalta kakkusi näyttää!

    Se mikä hampaissasi rahisi oli viikunan pienet siemenet, joita on mahdoton poistaa, paitsi paseeraten - mutta taateleissa on pitkänomainen kivi, ja sen kyllä huomaa (vrt luumun lituskainen kivi). Arvelen, että se prässätty taatelipaketti oli valmiiksi kivetön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noloa myöntää etten ole tutustunnut edes luumun siemeniin :D Mutta kakku oli todella hyvää. Mieskin sitä kehuskeli ja harvoin siltä kehuja ruuan suhteen saa mitä teen. :D

      Poista
    2. Voisitko ehtiessäsi jakaa ohjeen?

      Poista
    3. Tottakai :) lisäilen ohjeen tähän postaukseen kun pääsen koneelle :))

      Poista
  2. Uskon myös, että poistettavista kyse on taatelin siemenistä, ne kyllä huomaa. Kannattaa ostaa pari tuoretta viikunaa marketista, ne sopii hyvin esim juustojen kera herkutteluun.

    VastaaPoista
  3. Aina on hyvää maista jotain uutta. Ja vielä parempi opetella lapsiakin tekemään sama!!!!!

    VastaaPoista
  4. Kiva että kakku maistui! :)

    Leivoimme parisen vuotta sitten kotona viikonloppuherkuksi taatelikakkua. Taateleita olikin kuitenkin liian vähän, mutta viikunoita löytyi kaapista, joten päätimme yhdistää ne.

    Siihen yhdistelmään sitten ihastuimme ja olemme sen jälkeen aina tehneet taateli-viikunakakkua pelkän taatelikakun sijan :)

    Tähän(kin) reseptiin kannattaa kokeilla lisätä hiukan piparkakkumaustetta jos joulun alla tekee! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oij, täytyykin testata tuota piparkakkumaustetta. :) en kyllä ihan heti oo leipoos, jouduin vissiin nytki yksin syömää :'D

      Poista
  5. Hei kaikki kakkulaiset, kokeilen tätä, mutta lisäsin tähän yhden banaanin, taatelia on vähemmän, katsotaan :)
    Nyt on kiertoilmauunissa.

    VastaaPoista
  6. banaani oli huono idea. Kakku ei kypsyny kunnolla, vaikka kuori paistui!

    VastaaPoista