maanantai 3. helmikuuta 2014

Dietti 3/28


Tämä onkin lähten hyvin käyntiin. Toivottavasti sama innostus kestää loppukuuhun asti :D

Tänään tein tuossa kaalilootan, sämpylät ja illalla vielä heitin pienen lenkin.
Ai että, miten oonka viittin ees alkaa laiskottelee. Teki todella hyvää kaikes hiljaisuudes lenkkeillä.

Kuva on huono mutta maku oli todella hyvää, mieskin söi. Vaikka ei ole ikinä ennen syönnyt kaalilaatikkoa :o



Jauhelihaa 400-500g
1 kaali
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
lihaliemikuutio (natriumglutamaatiton )
vettä 2dl
kermaa 4dl/tai osa vettä
suolaa
pippuria

-Paista jauheliha ja sipulit pannulla ja mausta, kaada laatikkovuokaan.
pilko kaali ja kypsennä sitä pannulla puolikypsäksi (alkaa kuultaa),tässä vaiheessa kannattaa lisätä vettä pannuun ja lihaliemikuutio.
Kannen alla kypsyy nopeammin.

-Kaada kaalisuikaleetkin vuokaan ja sekoita vähän.
-Lopuksi kaada kermat päälle (itse tein ruokakermasta, mutta kukin laittaa mitä haluaa)
-Uuniin tunniksi 200 asteeseen ja vielä 150 asteetta puolisen tuntia.

Helppoa kuin heinän teko! :)



5 kananmunaa
200 g mozzarellaraastetta (muukin juusto käy, muista tarkistaa valmisraasteen hiilarit)
3,5 rkl hienoa pellavarouhetta (suomalainen luomu)
2,5 rkl psylliumjauhetta (fiber husk)
2 tl leivinjauhetta
+ unikonsiemeniä taikinaan tai pinnalle maun mukaan

Vatkaa rikotut munat lusikalla hieman ilmaviksi, lisää juustoraaste, sekoita. Ripottele sekaan pellavarouhe ja psyllium (ja halutessa unikonsiemet), sekoita voimakkaasti. Lisää lopuksi leivinjauhe varovasti sekoittaen. Nosta taikina leivinpaperille isolla lusikalla keoiksi, yhdelle pellille mahtuu yleensä korkeintaan 9 kpl.

Paista 220 asteessa n. 12 minuuttia

Huom! Älä anna taikinan seisoa ennen paistamista, tämä saa sämpylät lässähtämään. Eli taikina heti pellille ja uuniin!

Nuo sämpylät oli ihan tajuttoman hyviä! :P

ja vähän kuvaa raikkaasta talvi säästä






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti